Polevy na dorty a moučníky
16. 1. 2012
Příprava všech čokoládových polev je v podstatě stejná. Rozpustíme nalámanou čokoládu a tuk (pokud ho recept obsahuje) v nádobě vložené do horké vodní lázně (POZOR, voda nesmí vřít!) a případně ještě vmícháme ostatní ingredience.
Polevy na řezy a dorty
A. 100 g čokolády na vaření
20 g másla
1 lžíce tekutého medu
1 lžíce mléka
B. 140 g čokolády na vaření
1 lžíce 2x prosátého moučkového cukru
1 lžíce rumu
2 lžíce mléka
1 lžička instantní kávy
C. 100 g čokolády na vaření
60 g ztuženého tuku
1 lžička kakaa
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce oleje (přidává se nakonec)
Poleva na drobné cukroví
100 g čokolády na vaření
30 g ztuženého tuku
Na zhotovení čokoládových ozdob (nápisy, lístky, ornamenty) do čokolády nepřidáváme žádné další přísady, pouze ji roztavíme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář